

Midyear Board Meeting The Westin Charlotte – Harris Room

Saturday February 8th, 2020 9:00 a.m. – 3:30 p.m.

Please review Committee reports and other documents in the Board Book, available in box.

NOTES

Breakfast will be available in the meeting room starting at 8:30 a.m. Lunch will be held in the meeting room at 12 noon.

AGENDA

I. President's Report (20 mins.) 9:00 – 9:20 Will Simmons

A. Welcome and agenda overview

B. Recap of February 7, 2020 Officer's Meeting

- C. Approval of December 10, 2019 Board meeting minutes*
- D. Partner updates
- E. Conference Crisis Plan
- F. Conference Announcements in box

II. President-Elect Report (20 mins.) 9:20 – 9:40 T.J. BeMent

- A. Midyear Conference housekeeping
- B. Annual Conference update
- C. JCH Partnership*

III. Vice President Report (20 mins.) 9:40 – 10:00 Kathy Griffin

- A. Education Committee Report Overview
- B. Core e-Learning Initiative*

IV. Secretary/Treasurer's Report (15 mins.) 10:00 – 10:20 Jeffrey Tsunekawa

- A. Budget update and financial report
- B. #WeToo
- C. JTC Update

Break 10:20 - 10:35 a.m.

V. Immediate Past President's Report (25 mins.) 10:35 – 11:00 Paul DeLosh

- A. Report Overview
- B. National Initiative to Improve the Courts Response to Mental Illness

Association Services: National Center for State Courts, 300 Newport Avenue, Williamsburg, VA 23185 Phone (757) 259-1841 -- Fax (757) 259-1520 -- Home Page: http://www.nacmnet.org

VI. Governance Committee Report (30 mins.) 11:00 – 11:30

Rick Pierce

- A. Original Resolution No. 4 of 2019: Balancing Admission of Evidence from Cell Phones and Other Personal Electronic Devices with Courthouse Safety and Security*
- B. Educational Landing Pages
- C. National Agenda
- D. State of the Profession Address

VII. Membership Committee Report (10 mins.) 11:30 – 11:40

Michelle Dunivan

A. Summary of Committee Report

VIII. Communications Committee Report (15 mins.) 11:40 – 11:55

Charleston Carter

- A. Website
- B. Court Manager*

Lunch 12:00-1:00

- IX. Partner Update (15 mins.) 1:00 1:15
 - . National Center for State Courts

Janet Reid/Callie Dietz

- <u>Conference of State Court Administrators</u>

 Jeff Shorba
- X. New Business/Open Discussion

ΑII

- XI. Executive Session
- XII. Adjourn (no later than 3:30)

Lunch will be served in the meeting room at 12:00 p.m.

^{*}Action item