

FALL BOARD MEETING SATURDAY, SEPTEMBER 30, 2017 ATLANTA, GA

Board Book available on <u>Board Page</u>
Continental Breakfast available at 8:00, Meeting begins at 8:30
Rooms 406/407
Buffet Lunch 12:00 p.m.

Bowling, food and fun at Painted Pin @ 7:00 p.m. Meet in lobby @ 6:30

AGENDA

Welcome

President's Report (40 mins.) (8:30 – 9:10)

Vicky Carlson

- Overview of agenda
- President Travel
- . Review of August Officer call
- Review Friday Officer Meeting
- Approval of 7/8 and 7/13/17 Board meeting minutes (Action item)
- NCSC's Annual Conference Post-Conference Report
- NACM/IACA Wrap Up
- NACM/MSU MOU (Action item)

President Elect's Report (10 mins.) (9:10 – 9:20)

Paul DeLosh

CDC

Vice President Report (10 mins.) (9:20- 9:30)

Will Simmons

- Finance
- State Associations

Secretary/Treasurer's Report (45 mins.) (9:30 – 10:15)

TJ BeMent

- YTD 2017 Budget
- 2018 SJI grant
- Proposed 2018 Budget (Action item)
- Potential Revenue Options and/or Expense Reductions for 2018 (Action item)

Break (15 min) (10:15 – 10:30)

Communications Committee (60 mins.) (10:30 – 11:30)

Dawn Palermo

- 2018 Advertising Rates (Action item)
- Placement for electronic CM Members only or Public (Action item)
- Review CM proposal
- Printed Court Manager 2018 What's included? (Action item)
- Determine 2018 Guide Topic (Action item)
- 2018 Webinar Topic (Action Item)
- Website Redesign Proposal (Action Item)

Governance Committee (30 mins.) (11:30 – 12:00)

Greg Lambard

Committee Objectives

Lunch (12:00 – 1:00)

Membership Committee (30 mins.) (1:00-1:30)

Jeff Chapple

- Change E-member to First Time Member (Action item)
- Offer non-NACM COSCA members a 2018 Membership (Action item)
- Dual Membership Agreements (Action item)

Immediate Past President (15 mins.) (1:30 – 1:45)

Scott Griffith

- Exit Interviews
- JTC/CITOC MOU (Action item)

Core Committee (10 mins.) (1:45 - 1:55)

Kathy Griffin

New web page proposal (Action item)

NCSC Update (1:55 – 2:10)

Jesse Rutledge

General update

Jennifer Haire

Break (2:10 – 2:30)

Strategic Planning overview

(2:30 - 3:30)

Vicky

Executive Session (3:30-4:00)

Board

- NACM/NCSC MOU (Action item)
- Other

ADJOURN @ 4:00 P.M.

Sunday, October 1

Breakfast @ 8:00 a.m. Meeting 8:30 - 12:00 Rooms 406/407

Strategic Planning

Vicky/TJ/All